3 ilde denize girmek yasaklandı

Aşırı sıcak havaların etkisi yerini sağanak yağışa bıraktı. Olumsuz hava şartları ve rip akıntısı nedeniyle 3 ilde boğulmalara karşı yeni tedbirler alındığı paylaşıldı. Kocaeli’nin Kandıra, Sakarya’nın Karasu, Kocaali, Kaynarca ile Düzce’nin Akçakoca ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Kandıra Kaymakamlığı duyurdu

Kandıra Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava ve deniz şartları sebebiyle ilçedeki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı. Vatandaşlardan yasağa uyarak denize girmemeleri istendi. 

3 ilçede denize girmek yasaklandı

Duyuru yapılan ikinci il ise Sakarya oldu. Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil kesimlerinde yoğun dalga ve rip akıntısı etkili olacak Kaymakamlık elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle 3 ilçede denize girilmesini yasaklandı. Sahillerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyardı.

Düzce Kaymakamlığı duyurdu

Son olarak boğulmalara karşı alınan tedbirler kapsamında Düzce Kaymakamlığı da vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada ise Akçakoca ilçesinde elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle tüm plajlarda denize girilmesini yasakladı. Sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları ikaz ediyor. Öte yandan Akçakoca Kaymakamlığı sel, su baskını, taşkın ve heyelan riskine karşı dikkatli olunmasını istedi. (AA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir